آخرین خبر‌ها از پرونده منسوب به رئیس سازمان خصوصی‌سازی عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ از نیمه اسفندماه وزیر نفت: ۷۰ هزار بشکه در روز به تولید نفت خام افزوده شد از سرگیری مجدد پرواز مشهد-کراچی با پرواز ایران ایر از ۵ اسفند رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند

افزایش ارزش صف‌های خرید در بورس

بازار سهام امروز روند متعادل و منفی از خود به جای گذاشت. البته سهام کوچک‌تر بورس عملکرد بهتری از بزرگان داشتند.
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۷ - ۰۴ مهر ۱۴۰۲ - 2023 September 26
کد خبر: ۲۰۵۷۸۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ با رسیدن شاخص‌های اصلی بازار سهام به سطح حمایتی با اهمیت کنونی، معاملات امروز نقشی حیاتی برای روند کوتاه مدت بازار سرمایه دارد.

بورس تهران پس از عبور از نیمه اول سال، شروع قدرت‌مندی را در شروع دومین نیمه ۱۴۰۲ نداشت و متغیرهای بازار همچنان از حاکمیت رکود بر معاملات خبر می‌دهند. اگرچه بورس تهران امروز توانست عملکرد بهتری را نسبت به روز گذشته داشته باشد، اما همچنان شاهد تحول قابل توجهی در روند معاملات نیستیم.

گزارش‌های ماهانه شرکت‌ها یکی پس از دیگری روی سامانه کدال قرار می‌گیرد و به نظر می‌رسد، اهالی بازار سرمایه تا پایان گزارش‌های منتشر شده برای شهریور ماه دست به خرید نزنند.

* سهامداران منتظر انتشار گزارش‌های 6 ماهه شرکت های بورس

وحید جعفری، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: در شرایط کنونی بازار و از آنجا که ارزش معاملات به عنوان نماگری برای سنجیدن میزان رونق و رکود وضعیت مناسبی را طی نمی‌کند، این گونه می‌توان برداشت کرد که بورسی‌ها در انتظار سیگنال مهمی برای تداوم روند صعودی و کسب قدرت بیشتر در این مسیر هستند.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: زمانی که در کلیه بازارها رکود حاکم شده و سیاست‌های کنترلی در اقتصاد حاکم شده است، صعود یک بازار نیازمند محرک‌های مهمی است که در گزارش‌های ۶ ماهه و وضعیت سودآوری شرکت‌ها می‌تواند این محرک مهم برای بازار سهام باشد.

وی افزود: بنابراین انتظار می‌رود با انتشار صورت‌های مالی ۶ ماهه در صورت بهبود چشم‌انداز سودآوری شرکت‌ها، روند صعودی شهریورماه که در واپسین روزهای خود با چالش مواجه شده بود، با قدرت بیشتری به کار خود ادامه دهد و بهانه‌های مناسبی را برای خرید سهام ایجاد کند.

جعفری تاکید کرد: پیش بینی می شود این رویه بی رمقی در بازار ممکن است تا چند روز آینده که تمامی گزارش‌های فروش ماهانه شرکت‌ها روی سامانه کدال قرار می‌گیرد، طول بکشد.

این کارشناس بازار سهام تصریح کرد: در صورتی که گزارش‌های شش ماهه خوبی نیز توسط شرکت‌ها در سامانه کدال منتشر شود، بازار می‌تواند واکنش نسبتاً خوب و مناسبی را به این نوع از گزارش‌ها نشان دهد چرا که گزارش‌ها در جای خوبی (سطوح حمایتی تکنیکال) به بازار سرمایه منتقل شده است.

* حرکت متضاد شاخص های عملکردی بورس

در پایان معاملات روز سه شنبه، شاخص کل بورس 3 هزار و 314 واحد نسبت به روز کاری گذشته پایین‌تر ایستاد و به سطح 2 میلیون و 97 هزار و 720 واحد رسید. بازدهی این شاخص منفی 16 صدم درصد بوده است. امروز بازهم شاخص کل بورس کانال 2.1 میلیون واحدی را برای چندمین بار در ماه های گذشته از دست داد.

شاخص کل هم‌وزن بورس نیز با رشد تراز 779 واحد در رقم 717 هزار و 372 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص برعکس شاخص کل، مثبت 11 صدم درصد بوده است. حرکت متضاد شاخص‌های بورس امروز هم تکرار شد تا بی میلی سهامداران به نمادهای بزرگ و شاخص ساز بورس بازهم مشخص شود.

شاخص کل فرابورس با افت 10 صدم واحدی به رقم 26 هزار و 6 واحد رسید. همچنین شاخص هم‌وزن فرابورس با افزایش تراز 286 واحدی به سطح 128 هزار و 452 واحد رسید.

* سیزدهمین روز فرار پول حقیقی از بازار سرمایه

امروز سیزدهمین روز معاملاتی متوالی با خروج سرمایه حقیقی از بورس تهران بود. در انتهای معاملات امروز برآیند جریان پول حقیقی منفی 113 میلیارد تومان بود که به نسبت روند روز معاملاتی گذشته با کاهش شدت همراه بود.

امروز نماد فولاد (فولاد مبارکه)، وپاسار (بانک پاسارگاد) و وشهر (بانک شهر) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای خزامیا (زامیاد)، بکابل (سیم و کابل ابهر) و ثعمرا (عمران و توسعه شاهد) تعلق داشت.

* ریزش 9 درصدی ارزش معاملات خرد

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 18 هزار و 923 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 11 هزار و 109 میلیارد تومان بود که 59  درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می‌شود.

ارزش معاملات خرد نیز با کاهش 9 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 3 هزار و 865 میلیارد تومان رسید.

* افزایش ارزش صف‌های خرید در بورس

تعداد نماد های مثبت 265 نماد و تعداد نماد های منفی 542 نماد بوده است. حدود 67 درصد نمادها سرخ پوش شدند.

در جریان معاملات روز سه شنبه، 63 نماد صف خرید داشتند و 52  نماد با صف‌ فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با رشد 16 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 226 میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با کاهش 14 درصدی به 457 میلیارد تومان رسید.

سرانه خرید اشخاص حقیقی نیز در پایان معاملات امروز به ۲۳میلیون تومان و سرانه فروش حقیقی‌ها به ۲۰.۴میلیون تومان رسید./فارس

ارسال نظر